Saturday, September 19, 2015

Публічне звернення іноземних добровольців


19 вересня 2015 р.

Ми, спілка іноземців соціальної мережі Фейсбук, з приводу цього

Усі іноземці у складі ЗСУ вже отримали українське громадянство, стверджує Полторак

вважаємо за необхідне висловити наступне:

Ми є іноземні добровольці, які в різні часи перебували в лавах військових формувань Айдар, Азов, Донбас, 46-й батальйон, 93-я бригада, ОУН, ДУК ПС, Дніпро-1 та ін. Жоден з нас не отримав від Міністерства Оборони України жодного офіційного документа, паспорта, громадянства, посвідки на тимчасове або постійне проживання, ВЗАГАЛІ НІЧОГО! Особи, які безпосереднє брали участь в бойових діях, не отримали від держави України жодної копійки заробітної плати або якихось пільг та відшкодувань. Нікому з нас не відомо жодного випадку надання громадянства України з допомогою МО серед наших побратимів, друзів, родичів, знайомих. ЖОДНОГО.

Нам відомо лише про два випадки отримання учасниками АТО іноземцями українського громадянства. Це – І.Богданов (ПС) і С. Короткіх (Азов). Вони ніколи не перебували, та не перебувають на цей час в лавах Збройних Сил України.

Окрім цього мусимо зазначити:

За півтора року ніяких змін в законодавстві стосовно цього питання не відбулося. Взагалі нічого. Жоден закон не прийнятий, жоден порядок не змінений, жодна процедура не спрощена.

Публічні заяви Міністра Оборони України С.Полторака, Міністра Внутрішніх Справ А. Авакова, Президента України П.Порошенка про надання іноземним добровольцям українського громадянства є суцільною брехнею і не відповідають дійсності трохи більше, ніж цілком.

До уваги іноземних громадян вважаємо за необхідне доповісти наступне:

Будь-який іноземець, з будь-якої держави не має ніяких можливостей бути офіційно прийнятий на службу в будь-яке офіційне українське озброєне формування. Термін законного перебування на теренах України складає 90 діб. Після цього іноземець повинен покинути територію держави або він буде примусово депортований. Ніяка допомога армії, Нацгвардії, медикам, авіаторам або контррозвідці на це обмеження ніяк не впливає. Наступного разу повернутися в Україну він має змогу лише після спливу терміну 180 діб.

Мусимо звернути увагу громадян України, міжнародної спільноти та іноземців.

Публічні заяві вищих посадових осіб України стосовно статусу іноземних добровольців дійсності не відповідають, вводять в оману та провокують громадян інших країн на прийняття помилкових та катастрофічних рішень відносно прибуття в державу Україна та участі в бойових діях по захисту її державності та територіальної цілісності. Посадові особи держави Україна свідомо і цілеспрямовано провокують іноземних патріотів на вчинки, які цілком імовірно будуть в майбутньому кваліфіковані як тяжкі злочини.

P.S. просьба распространить, в том числе среди украинских и зарубежных СМИ. Хочу добавить от себя: все давление со стороны властей на иностранных патриотов Украины прошу считать политическими репрессиями - будь то очередные посадки в тюрьму, депортации на родину где нас ждет тюрьма, или же вполне вероятные простые исчезновения наших активистов и бойцов.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.