Friday, September 11, 2015

Іноземці, які воювали за Україну, вимагають українського громадянства


11 вересня 2015 р.

У п'ятницю, 11 вересня в Києві у інформаційному агентстві "Укрінформ" відбулася прес-конференція "Іноземним добровольцям – громадянство".

На захисті українського народу стоять хорвати, білоруси, поляки, росіяни, грузини та багато добровольців із інших країн. Не дивлячись на святу справу, яку ці люди роблять для України по невідомим причинам вони не можуть отримати громадянство. Більше того, є багато випадків, коли влада відмовляла аргументуючи це бюрократичними нюансами.

Іноземні добровольці знаходяться під ризиком депортації і очевидно, що нічого доброго від влад своїх країн не чекають.

Як розповів речник ПС Артем Скоропадський, у лавах "Правого сектора" понад 40 бійців із інших країн. Загалом це росіяни та білоруси.

"Ми теж, доволі давно, хочемо, щоб вони отримали українське громадянство, тому що ми розуміємо, що назад нам дороги вже немає. Ні в Росію, ні в Білорусь, ні в Грузію. Я сам 4 рази був на фронті, допомагав нашій медслужбі. Ми пам'ятаємо, що Президент дійсно обіцяв надати громадянство всім, хто був там, на фронті", - розповів Артем Скоропадський.

Свого часу "Правий сектор" отримав лист із Адміністрації Президента з підписом замголови відомства та проханням передати списки добровольців. Тепер уже можна робити висновки, де ці списки використовуються. ПС подав даний перелік і чекав кілька місяців на відповідь. Жодних офіційних повідомлень від АП не було. Через деякий час поступив дзвінок із АП про неправильно заповнені документи.

"В існуючому законі про громадянство, Президент по спрощеній процедурі може надати громадянство будь-якій людині, яка представляє національні інтереси. Я думаю, сумнівів немає, що всі ті люди, які кинули свій дім, роботу, сім'ю та поїхали воювати за Україну, представляють її інтереси. Кожен, хто був на фронті, хто воював, допомагав, він уже має заслуги. Ми ж не просимо ніяких компенсацій. Суть ситуації в тому, щоб їхати воювати та вмирати, ніхто ніяких справок не просив. А тепер, коли люди хочуть отримати громадянство, починається паперова тяганина", - наголосив речник ПС Артем Скоропадський.

Організатори прес-конференції "Іноземним добровольцям – громадянство" висловили надію на те, що Президент почує воїнів, як ДУКу, так і "Донбасу", "Азову" та інших добробатів.

Іноземним добровольцям - громадянство!  2:56

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.