Thursday, March 3, 2016

З Одеси хочуть депортувати російського правозахисника, який просив притулку в Україні


3 березня 2016 р.

Правозахисника Сергія Сахарчука затримали напередодні в Одесі. Відомо, що він раніше просив про надання йому в Україні статусу біженця. Міграційна служба відмовила йому у цьому прохання, а правоохоронці тим часом вирішують питання про депортацію росіянина.

Новину передає «Преса України».

В Одесі Сахарчука затримали за звинуваченням у незаконному перебуванні на території України, повідомив доброволець ДУК «Правий сектор» з псевдонімом Док. За словами Дока, кілька годин Сахарчука утримували у відділенні Міграційної служби Комінтернівського району Одеської області, де розглядається справа про його примусову депортацію.

Із відкритих джерел стало відомо, що Сергій Сахарчук хотів покинути Росію та отримати в Україні статус біженця. У такому проханні йому відмовили, при цьому офіційні причини відмови не розголошуються.

«Раніше він звертався до української Міграційної служби з проханням надати йому статус біженця або особи, яка потребує додаткового захисту, однак держслужба відмовила йому у наданні цього статусу», - повідомляють окремі українські ЗМІ.

На сайті Одеського кризового медіа центру опублікована інформація про Сахарчука. У публікації, зокрема, йдеться про те, що правозахисник є біженцем із РФ. Також тут зазначається, що Сахарчук й справді отримав відмову від надання йому політичного притулку в Україні.

«У Росії Сергій Сахарчук був звинувачений в образі службової особи. За це покладається незначне адміністративне покарання, але влада, щоб позбутися від нього, вирішила піддати його примусовій психіатричній експертизі, після якої змогла б до кінця життя помістити в лікувальний психіатричний заклад. Тому він і змушений був тікати з Росії», - повідомляється на сайті кризового медіа центру Одеси.

Нагадаємо, минулого року Сахарчук, в знак протесту, публічно спалив паспорт громадянина РФ. Це сталось під стінами посольства РФ у Одесі.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.