Thursday, May 25, 2023

Українське гарматне м'ясо. За 36 годин боїв із 16 осіб загинули або були взяті в полон 11: The Wall Street Journal опублікувала історію українських воїнів, яких після мобілізації відправили до Бахмуту

https://censor.net/ua/news/3420771/za_36_godyn_boyiv_iz_16_osib_zagynuly_abo_buly_vzyati_v_polon_11_the_wall_street_journal_opublikuvala
 
25 травня 2023 р.
 
Американська газета The Wall Street Journal опублікувала матеріал, у якому розповіло історію, як до Бахмуту відправили нещодавно мобілізованих бійців, які загинули в місті.
 
У матеріалі The Wall Street Journal "36 годин у Бахмуті: відчайдушний бій одного підрозділу за стримування росіян" наводиться історія групи мобілізованих із 93-ї мехбригади – їх набирали з безробітних у Харківській області, передає Цензор.НЕТ з посиланням на "Головне in ua".
 
Після мобілізації бійців екіпірували радянською зброєю та відправили спочатку до Костянтинівки, потім до Бахмуту.
 
За даними WSJ, недосвідчених бійців кинули на передову, щоб зберегти добре навчених військових для контрнаступу.
 
У матеріалі наводиться історія групи з 16 призовників, які захищали Бахмут, "багато з яких було призвано кількома днями раніше і які не проходили жодної підготовки".
 
Так, батько трьох дітей Олексій Мальковський уперше вистрілив із гранатомета вже у бою, у Бахмуті, у лютому.
 
Він промахнувся, вогнем у відповідь його котузило, він покинув позицію, а коли повернувся, виявилося, що двоє його товаришів загинули.
 
За 36 годин бойових дій із групи в 16 осіб, у якій був Мальковський, загинули або були взяті в полон 11 бійців, пише видання.
 
Між мобілізацією та відправкою на фронт минуло буквально кілька днів, пише газета. 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.