Friday, August 28, 2015

Іноземці, які воювали за Україну, вимагають українського громадянства


26 серпня 2015 р.

28 серпня о 12:00 біля Державної Міграційної Служби в Києві (вул. Березняківська, 4-А) іноземці, які воювали за Україну на Донбасі, за підтримки "Правого сектора", Батальйону ОУН та Чорного Комітету проведуть акцію протесту.

Вимогою учасників акції є надання всім іноземним добровольцям громадянства чи дозволу на проживання на території України.

Ще у грудні минулого року президент Петро Порошенко у Верховній Раді заявив, що всі росіяни, білоруси, та громадяни інших держав, які воюватимуть на боці України у добровольчих батальйонах, отримають українське громадянство. Але далі слів справа не пішла.

Наразі ми бачимо відвертий саботаж з боку державних структур, а саме Державної Міграційної Служби. Людям масово відмовляють в отриманні громадянства. Тепер їм загрожує депортація. А у випадку з російськими та білоруськими добровольцями — це автоматичне ув'язнення чи смерть від рук спецслужб. Зокрема, загроза нависає над прес-секретарем Правого Сектору Артемом Скоропадським.

Цього не можна допустити. Події цієї війни вже довели, що жодній державі ми не потрібні і ніхто не збирається нам допомагати. Здебільшого оборона України лягла на плечі добровольців. І якщо ми почнемо видавати наших союзників тоталітарним режимам і ворожим державам — це занапастить передусім нас же.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.