Sunday, July 10, 2022

Росіяни намагаються приховати факт розстрілу з танку 56 осіб з будинку для літніх людей у Кремінній

https://censor.net/ua/news/3353195/rosiyany_namagayutsya_pryhovaty_fakt_rozstrilu_z_tanku_56_osib_z_budynku_dlya_litnih_lyudeyi_u_kreminniyi
 
10 липня 2022 р.
 
11 березня російські окупанти з танка обстріляли будинок для людей похилого віку у Кремінній, а зараз намагаються приховати цей факт та влаштували "демонстративне поховання" 31 жертви у Луганську.
 
Як інформує Цензор.НЕТ, про це повідомив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай.
 
"Днями, через чотири місяці після трагедії, провина за яку цілковито лежить на рашистах, у Луганську влаштували демонстративне поховання 31 жертви обстрілу Кремінського будинку для людей похилого віку. Чому в Луганську? Щоб ніхто зі свідків подій раптом не потрапив на кладовище і не розказав правду. Але жителі Кремінної – і переселенці, і ті хто залишається в окупації – пам’ятають, як 11 березня російські танкісти впритул розстріляли будинок для літніх людей. 56 осіб, які доживали свій вік у цьому закладі, загинули на місці.
 
Росіяни просто підігнали танк, поставили його навпроти будинку і почали стріляти, доки не вбили усіх. Дістатися до місця трагедії тоді було неможливо – територію захопили окупанти. Евакуаційний коридор ворог не надав ані до розстрілу, ані після", йдеться у повідомленні.
 
За інформацією ОВА наразі росіяни згадали про свій злочин і намагаються приховати правду.
 
Читайте також на "Цензор.НЕТ": 11 березня окупанти впритул із танка обстріляли будинок для літніх людей у Кремінній. 56 загиблих, - Гайдай
 
"Окупанти кажуть, що нібито українські військові використовували стареньких як живий щит. Але ж про жертви з боку наших бійців росіяни не повідомляють, бо їх там не було. Це ворог цинічно розстріляв заклад разом із підопічними. А зараз не полишає спроби списати свою провину хоча б в очах місцевого населення", - підкреслив Сергій Гайдай. 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.