Sunday, September 18, 2022

Російські окупанти утримували, катували та експлуатували у Харківській області сім громадян Шрі-Ланки

https://censor.net/ua/news/3367963/okupanty_utrymuvaly_katuvaly_ta_ekspluatuvaly_u_harkivskiyi_oblasti_sim_gromadyan_shrilanky_natspolitsiya
 
18 вересня 2022 р.
 
Семеро громадян Шрі-Ланки, шість чоловіків і одна жінка, постраждали від дій російських окупантів у Харківській області.
 
Як інформує Цензор.НЕТ, про це  повідомив заступник начальника Головного управління Національної поліції в Харківській області, начальник слідчого управління Сергій Болвінов.
 
"Слідче управління проводить слідчі дії, допитує їх (іноземців) як потерпілих, і встановлює всі деталі. Вже є зв'язок із посольством Шрі-Ланки, а всім іноземцям поліція гарантувала безпеку та належні умови для проживання", - заявив Болвінов.
 
За його словами, на момент початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну громадяни Шрі-Ланки перебували у м. Куп'янську Харківської області. "Вони злякалися війни, але вирішили нікуди не їхати, а сховатись. У травні вони намагалися пішки дійти до Харкова. Але на першому ж блокпосту армії Росії їх затримали, зв'язали їм руки, одягли мішки на голову і відвезли в імпровізовану в'язницю у Вовчанську", – написав Болвінов.
 
Він зазначив, що у Вовчанську шрі-ланкійців утримували в жахливих умовах, катували і змушували працювати прибиральниками, а жінку тримали в карцері два місяці.
 
"Двом із них (з іноземців) відривали нігті, одного били дверима по голові. Оскільки рашисти не спілкуються англійською, то іноземці так і не зрозуміли, що взагалі росіяни від них хотіли, і за що їх катували. Єдине, що вони зрозуміли - росіяни під час тортур говорили "money". Судячи з цього, друга армія світу вимагала із затриманих іноземців зі Шрі-Ланки гроші", - написав Болвінов.
 
Після деокупації Вовчанська іноземці знову вирішили дістатися Харкова пішки, дорогою їм зустрівся охоронець готелю, який прихистив їх і повідомив про це українську поліцію. 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.