Friday, September 23, 2022

Росіяни депортували від 900 000 до 1,6 млн. українців, - представниця США в ООН

https://censor.net/ua/news/3369158/rosiyany_deportuvala_vid_900_000_do_16_mln_ukrayintsiv_predstavnytsya_ssha_v_oon
 
23 вересня 2022 р.
 
Мішель Тейлор закликала комісію ООН вивчити фільтрацію і примусове зникнення українських громадян. Російські війська депортували з України від 900 000 до 1,6 млн. мешканців.
 
Як інформує Цензор.НЕТ із посиданням на Лівий берег, про це заявила посол США в Раді ООН з прав людини Мішель Тейлор, пише The Guardian.
 
Вона закликала уповноважену комісію ООН вивчити "все більше доказів російських операцій фільтрації, примусових депортацій і зникнень".
 
"Численні джерела вказують, що російська влада допитала, затримала і примусово депортувала від 900 000 до 1,6 млн. громадян України", – зазначила вона.
 
Нагадаємо, що перед депортацією мирних українців окупанти примушують їх проходити через так звані фільтраційні табори. Там їх допитують, примушують роздягатися, аби перевірити татуювання, нерідко застосовують силу. Деякі люди з таких таборів не повертаються.
 
Крім того, російські війська викрадають і депортують українських дітей, яких потім віддають на незаконне всиновлення в Росії. Процедура такого "всиновлення" передбачає знищення всіх документів та інформації про рідних батьків, дозволяє зміну імені. 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.