Friday, September 30, 2022

Кількість загиблих у результаті обстрілу окупантами цивільної колони у Запоріжжі зросла до 30, 88 людей поранені

https://censor.net/ua/photo_news/3370775/kilkist_zagyblyh_u_rezultati_obstrilu_okupantamy_tsyvilnoyi_kolony_u_zaporijji_zrosla_do_30_88_lyudeyi
 
30 вересня 2022 р.
 
Кількість людей, які загинули в результаті обстрілу російськими окупантами цивільної колони у Запорізькій області, зросла до 30, 88 людей отримали поранення.
 
Про це повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко, інформує Цензор.НЕТ
 
"30 загиблих і 88 поранених унаслідок чергового воєнного злочину Росії у Запоріжжі. Серед померлих двоє дітей: 11-річна дівчинка та 14-річний хлопчик. Поранення отримала також 3-річна дівчинка", - написав очільник Нацполіції у фейсбуці.
 
Клименко зазначив, що внаслідок обстрілу загинув 36-річний співробітник місцевого управління стратегічних розслідувань Нацполіції. Ще 27 поліцейських Бердянського райуправління отримали поранення, 4 з них – у тяжкому стані. "Хлопці були на службі, забезпечували правопорядок", - наголосив Клименко.
 
За його словами, на місці трагедії продовжують роботу близько 80 фахівців, а слідчі та криміналісти поліції "допомагають колегам із СБУ збирати докази".
 
"Поки що відомо, що росіяни били по людях модернізованими ракетами С-300. Вирви від цих модифікованих ракет не такі глибокі, але радіус вибухової хвилі набагато більший. Відповідно, велика зона і сила ураження людей... Російські військові знали, що тут завжди чимало людей. Особливо вранці. І навмисно вдарили саме сюди", - наголосив голова Нацполіції.
 
Він додав, що це було "цілеспрямоване масове вбивство", вчинене окупантами.
 
Нагадаємо, 30 вересня російські війська завдали удару по гуманітарній колоні з цивільних автівок під Запоріжжям.  

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.