Saturday, June 25, 2022

Рашисти у Херсоні зламали хребет 70-річній волонтерці через відмову віддати український паспорт

https://censor.net/ua/photo_news/3350128/rashysty_u_hersoni_zlamaly_hrebet_70richniyi_volontertsi_cherez_vidmovu_viddaty_ukrayinskyyi_pasport
 
25 червня 2022 р.
 
Рашисти жорстоко побили журналістку, волонтерку Тетяну Антонюк на блокпості під час виїзду з Херсона. Уже понад місяць жінка перебуває у лікарні Св. Луки у Львові.
 
Як інформує Цензор.НЕТ, історію жінки розповіли у Першому медоб’єднанні Львова.
   
"До травня Тетяна категорично відмовлялася покидати окупований Херсон. Виїхати згодилася лише після вмовлянь чоловіка, який воює в ЗСУ і дуже переживав за її безпеку. Авто, яким жінка виїздила з сусідами, зупинили на ворожому блокпості. Нелюди відібрали у них всі цінні речі. Коли Тетяна відмовилася віддавати українського паспорта - це була її принципова позиція як українки - почали лупцювати. Втекти їй вдалося дивом.
 
Евакуаційним потягом у важкому стані вона дісталася до Львова, де була госпіталізована до Лікарні Святого Луки. Обстеження показало перелом хребта та сильні забої голови. Жінка частково втратила слух і не могла рухатися без сторонньої допомоги. Аби Тетяна ходила, нейрохірургам довелося зробили складну вертебропластику, іншими словами - ввести у зламану ділянку спеціальний кістковий цемент", - йдеться у повідомленні.
 
Медики підтверджують, що операція пройшла успішно і пані Тетяна вже підводиться з ліжка.Жінка налаштована рішуче і каже, що лікуватися довго не буде, адже "відлежуватися нема часу – потрібно волонтерити".

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.