Wednesday, March 23, 2022

Російські окупанти взяли в заручники 76-річного батька мелітопольської журналістки Залізецької

https://censor.net/ua/news/3327929/rosiyiski_okupanty_vzyaly_v_zaruchnyky_76richnogo_batka_melitopolskoyi_jurnalistky_zalizetskoyi
 
23 березня 2022 р.
 
Російські окупанти взяли в заручники літнього батька відомої мелітопольської журналістки Світлани Залізецької.
 
Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на Спілку журналістів України.

Відповідне повідомлення Залізецька також розмістила на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук".
 
Як повідолмляється, сьогодні (23 березня 2022 р.) о 7 ранку російські окупанти вдерлися до будинку відомої мелітопольської журналістки, директорки видання "Главная газета Мелитополя" та онлайн-медіа "Ріа-Мелітополь", члена НСЖУ Світлани Залізецької.
 
Озброєні люди провели повний обшук приміщень. Оскільки пані Залізецької у той момент не було вдома, то вони взяли у заручники її 76-річного батька. 
 
"Приблизно, о 7-й ранку з обшуком до мене в будинок прийшли троє людей. У будинку перебували мої батьки пенсіонери – мати та батько. Окупанти приїхали втрьох. Один був у цивільному та двоє військових з автоматами. У будинку перевернули все догори дном. Наші документи – карту поляка. Стали питати у мами про родичів у Польщі. Батька 75 років Залізецького Йосипа Станіславовича вони вивезли у невідомому напрямку. Телефони батьків забрали. Вимогу передали мені через близьких. Вона одна – повернеться додому лише після того, як я прийду до них. Пояснення про те, що мене немає в місті, на окупантів не вплинули. Рідні намагаються дізнатися, де знаходиться батько, але з ними ніхто не бажає говорити на цю тему", - зазначила Залізецька.
 
Журналістка розцінює такі дії окупаційних сил Російської Федерації, як тероризм. "Взявши в заручники мого старого батька, вони намагаються досягти співпраці або вимагатимуть зупинити роботу сайту", - зазначила вона. 
 
Національна спілка журналістів України висловлює ПОВНУ підтримку і солідарність Світлані Залізецькій. "Вимагаємо від окупантів негайно відпустити на волю Йосипа Залізецького! Вимагаємо припинення переслідування українських журналістів!", - зазначили в НСЖУ.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.