Wednesday, March 30, 2022

"Тих, хто не подобався, розстрілювали. Вбитих давили танками": в Ірпені загинули до 300 цивільних, - мер Маркушин

https://censor.net/ua/news/3329876/tyh_hto_ne_podobavsya_rozstrilyuvaly_vbytyh_davyly_tankamy_v_irpeni_zagynuly_do_300_tsyvilnyh_mer_markushyn
 
30 березня 2022 р.
 
Мер Ірпеня Олександр Маркушин повідомив, що в Ірпені за попередніми даними загинули до 300 цивільних та до 50 військових.
 
"Люди, які їм не подобалися (російським окупантам. – Ред.) – їх просто розстрілювали. Я розкажу, може комусь не сподобається, але це правда. Танками вони наших українців, які були вбиті, роздавлювали, просто закатували в асфальт. На це було страшно дивитися… На жаль, 16 хлопців з нашої тероборони загинули, 29 в лікарні. Якщо із ЗСУ, то до 50 людей загинули і приблизно 100 поранених", - розповів Маркушин, передає Цензор.НЕТ з посиланням на Українську правду.
 
Він розповів, що наразі немає точної кількості загиблих мирних жителів та розповів, що коли були потужні бої, людей ховали просто у дворах та в парках. Маркушин вважає, що цивільних загинули до 300 людей.
 
Також міський голова розповів, що йому розповіли мешканці, які вийшли з підвалів, що їх не лише роздягали там, а й є факти "знущання над жінками".
 
Також Маркушин розповів, що окупанти відділяли чоловіків від жінок, аби потім обміняти на полонених. 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.