Friday, March 25, 2022

Росіяни знищили архів Служби безпеки на Чернігівщині. 13 тисяч справ репресованих у радянські часи втрачені назавжди

https://censor.net/ua/photo_news/3328654/rosiyany_znyschyly_arhiv_slujby_bezpeky_na_chernigivschyni_13_tysyach_sprav_represovanyh_u_radyanski
 
25 березня 2022 р.
 
Директор Архіву Національної пам'яті Ігор Кулик оприлюднив інформацію про те, що російські окупанти знищили архів СБУ в Чернігівській області. Це означає, що документів про репресованих за часів СРСР із Чернігівщини більше немає.
 
Як інформує Цензор.НЕТ про це він написав у фейсбуці.
 
Кулик підкреслив: "Про це у своєму телеграм-каналі повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.
 
У підрозділі СБУ в Чернігові зберігалися значні масиви документальних матеріалів: близько 13 тисяч справ на репресованих, а також документи радянської спецслужби - накази, переписки, особові та агентурні справи ХХ століття.
 
На жаль, частина українців уже ніколи не зможе дізнатися правду про своїх родичів, які були репресовані радянським режимом.
 
Цієї трагедії можна було б уникнути, якби справи були вчасно передані до Архіву національної пам'яті. Зупинка реконструкції на Пухівській, 7 зробила це неможливим і важливі документи тепер втрачені назавжди". 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.