Tuesday, March 22, 2022

Слідом за цукром в РФ дефіцит офісного паперу. Ціни зросли мінімум втричі, а запасів максимум на місяць

https://censor.net/ua/news/3327632/slidom_za_tsukrom_v_rf_defitsyt_ofisnogo_paperu_tsiny_zrosly_minimum_vtrychi_a_zapasiv_maksymum_na_misyats
 
22 березня 2022 р.
 
Через масштабні санкції проти РФ після російського вторгнення до України офісний папір в Росії подорожчав мінімум в 3 рази. До 24 лютого пачку 500 аркушів можна було купити за 250-280 рублів. За даними на 21 березня, пачка коштує вже від 899 рублів.
 
Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на vc.ru
 
Як повідомляється, 7 березня американська компанія Sylvamo (бренд SvetoCopy) призупинила роботу комбінату у Світогорську. Компанія почала розглядати продаж бізнесу в країні або реєстрацію російської дочки як окремої компанії. Міжнародна компанія Mondi (торгова марка "Снігуронька") 10 березня оголосила, що її паперовий комбінат у Сиктивкарі зіткнувся з обмеженням "імпорту хімікатів, запасних частин та інших критично важливих матеріалів". Це може суттєво вплинути на роботу заводу, компанія розглядає різні варіанти продовження роботи в Росії, включаючи "юридичний поділ". Завод, який випускає форматний папір, залишився без відбілюючої речовини. Товар в наявності закінчується, запасів лишилось максимум на місяць, постачальники піднімають ціни, а за ними продавці.
 
Через дефіцит бумаги, низці шкіл, лікарень та представникам влади на містях дали розпорядження економити офісний папір.
 
Втім, Мінпромторг РФ 21 березня запевнив, що дефіциту паперу нібито не буде, а його постачання стабілізується упродовж місяця. 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.