Saturday, May 7, 2022

Берлін заборонив прапори та символіку України на заходах 8-9 травня

https://censor.net/ua/news/3339580/berlin_zaboronyv_prapory_ta_symvoliku_ukrayiny_na_zahodah_89_travnya
 
7 травня 2022 р.
 
Влада Берліну заборонила прапори України та іншу українську символіку на акціях під час пам’ятних заходів 8 та 9 травня, прирівнявши їх до символіки Росії та "ЛДНР".
 
Як інформує Цензор.НЕТ, про це повідомляє "ЄП" із посиланням на документ поліції німецької столиці.
 
Українські активісти планували провести мирну акцію в Берліні та згадати жертв Другої світової війни, в якій загинули мільйони українців.
 
Віцепрезидентка українсько-німецької асоціації "Ukraine Future" Ганна Прайне-Косач, розповіла, що два тижні тому українська громада у Берліні домовилася с місцевою владою про проведення акції та отримала дозвіл.
 
Очікувалося, що віддати шану загиблим у Берліні зберуться близько 20 тисяч українців, проведення демонстрації не планувалося.
 
Але ввечері 6 травня поліція Берліна надіслала організаторам документ, в якому вказано про заборону використання будь-якої символіки України під час відвідування пам'яток Другої світової війни.
 
Також на об'єктах заборонено перебування будь-яких представників українських організацій. Документ датований 4 травня, але відправлений був тільки сьогодні. Враховуючи, що попереду вихідні дні, оскаржити його буде складно.
 
До міської влади Берліна було подано заявки на проведення близько 50 демонстрацій та заходів 8-9 травня, через що влада визначила низку обмежень у 15 районах, ймовірно, побоюючись виникнення конфліктних ситуацій.
 
Але під заборону потрапили не тільки прапори Росії, СРСР або так званих "ЛНР" і "ДНР", але і прапори України. Також забороняється "грати та співати російські/українські марші або військові пісні".
 
Серед інших заборон – демонстрація літер "V" або "Z", які використовуються росіянами у війні проти України, георгіївських стрічок та іншої символіки та знаків на підтримку війни Росії проти України.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.