Sunday, April 10, 2022

В деяких німецьких містах відбулися проросійські автопробіги

https://censor.net/ua/photo_news/3333025/v_deyakyh_nimetskyh_mistah_vidbulysya_prorosiyiski_avtoprobigy_videofotoreportaj
 
10 квітня 2022 р.
 
У неділю в низці німецьких міст відбулися проросійські "автопробіги".
 
Про це повідомляє Цензор.НЕТ із посиланням на Укрінформ
 
Один з найбільших автопробігів відбувся у Ганновері, де вулицями проїхали понад близько 350 автомобілів, обвішаних російськими та радянськими прапорами. Заявлений девіз демонстрації - "Проти мови ворожнечі, проти знущань та дискримінації російського населення". 
 
Їхати "ображеним" росіянам довелося повз контрдемонстрацію, яка зібрала, за даними поліції, щонайменше вдесятеро більше учасників з українськими прапорами. 
 
Gegendemonstration stoppt prorussischen Autokorso in Hannover am 10. April 2022  2:18
https://www.youtube.com/watch?v=SlTliTzv1_Q                                                               
 
Напередодні міністр внутрішніх справ землі Нижня Саксонія Борис Пісторіус попередив, що поліція не буде толерувати російську військову пропаганду на німецьких вулицях, і нагадав, що використання символів, які прославляють російську війну в Україні, літер Z і V або інших знаків, може вести до штрафів і адміністративних покарань. 
 
 У Штутгарті, в Південній Швабії, низці інших регіонів також відбулися подібні "автопробіги проти дискримінації російськомовних". А ось влада Франкфурта заборонила проведення подібної акції, в якій планували взяти участь майже 700 машин, запропонувавши росіянам не ховатися в автомобілях, а вийти на вулиці.
 
Перша подібна демонстрація на близько 400 автомобілях пройшла минулої неділі в Берліні і викликала велике обурення багатьох людей у Німеччині.
 
Повністю відмовити в проведенні демонстрацій у Німеччині не можуть, пояснюючи, що свобода зібрань є великим надбанням демократії. Утім, подібні акції росіян викликають дедалі більше роздратування серед місцевих жителів.
 
Між тим, у Німеччині не припиняються вже півтора місяця демонстрації на підтримку України. 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.