Wednesday, August 17, 2022

Російська пропаганда в Австрії. Як керівництву австрійської поліції розповідали, що України не існувало

https://censor.net/ua/photo_news/3361277/rosiyiska_propaganda_v_avstriyi_yak_kerivnytstvu_avstriyiskoyi_politsiyi_rozpovidaly_scho_ukrayiny_ne
 
17 серпня 2022 р.
 
Наприкінці червня 2022 року поліція Відня організувала семінар, присвячений Україні, який провели російські пропагандисти.
 
Як повідомляє Цензор.НЕТ, про це у своєму розслідуванні на Детектор Медіа пише медіаексперт та ексзаступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін.
 
Про захід стало широко відомо, коли самі росіяни похизувалися своїми успіхами у просуванні псевдоісторичної маячні в середовищі офіцерів австрійської поліції й навіть виставили відео, яке це доводило. 
 
Коли в австрійських медіа здійнявся скандал, а представники австрійського депутатського корпусу надіслали відповідні офіційні запити щодо того, що це було і чиїм коштом проводилося, російська організація видалила своє відео, однак його вдалося вчасно заархівувати, й тепер воно доступне за посиланням.

Організатором заходу була "Координаційна рада організацій російських співвітчизників в Австрії" (КСОРС), яка й опублікувала деякі матеріали з цього семінару на своїй фейсбук-сторінці. Однак згодом адміністратори сторінки відредагували власні ж дописи. Втім в історії редагувань можна побачити, що було написано із самого початку. 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.