Friday, August 5, 2022

Через брак медикаментів у лікарнях Маріуполя помирає кожен четвертий пацієнт

https://censor.net/ua/video_news/3358740/cherez_brak_medykamentiv_u_likarnyah_mariupolya_pomyraye_kojen_chetvertyyi_patsiyent_andryuschenko_video
 
5 серпня 2022 р.
 
У тимчасово захопленому російськими військами Маріуполі в лікарнях через брак ліків та медиків помирає фактично кожен четвертий пацієнт.
 
Про це у телеграмі повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Цензор.НЕТ.
  
"Медицина. Фактично в лікарнях мре кожен четвертий пацієнт. Ліків не вистачає, цинічно пропонують "купити" в аптеках, які частково належать наближеним до Пушиліна фірмам, частково – Тернавському, який віддає частину прибутку кримінальним структурам Іващенка (читай Петра Іванова)", - написав Андрющенко.
 
Задля облаштування "нормальних" умов для російських військових, людей розміщують по коридорах. Через брак персоналу – фактично кидають на самоті. Звідти і надвисока смертність.
 
"Інсулінозалежні в найгіршому стані. Привезений з Росії ендокринолог приймає лише один раз на тиждень у четвер в одній лікарні. Він і "роздає" інсулін у шприцах. Тому щастить не всім. Ситуацію сумісності, підбору інсуліну взагалі ніхто не контролює. Просто медицини в місті немає. Ніякої, окрім ілюзорної", - констатував Андрющенко. 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.